Over Janine

foto site mens

Als docent heb ik me de afgelopen jaren gespecialiseerd en verdiept in uitdagingen waar kinderen en jongeren voor kunnen komen te staan. Het kan hierbij gaan om weerbaarheid, zelfvertrouwen, invloed uitoefenen of in je kracht staan.

Momenteel werk ik bij de Brouwerij als docent VSO, klas 3 en 4 VMBO/HAVO. Scholengemeenschap de Brouwerij is er speciaal voor leerlingen met psychiatrische problemen en/of gedragsproblemen en is verbonden aan het Leo Kannerhuis. De Brouwerij valt onder ‘De Onderwijsspecialisten’.

Daarnaast heb ik  One2Be. One2Be zegt het al: iemand die er mag zijn! Vanuit het oplossingsgerichte gedachtegoed werken we gezamenlijk aan doelen die door jou zijn opgesteld. Oplossingsgericht houdt in het kort in: jij bent de deskundige, een probleem hoeft niet eerst weg te zijn om naar een oplossing of gewenste toekomst toe te werken en we werken vanuit een co-constructie.

Als gedrags- en autismespecialist heb ik geleerd te denken in mogelijkheden, nieuwsgierig te zijn naar wat zich onder het wateroppervlak bevindt en dat gedrag slechts een uiting is van het deel dat niet zichtbaar is.